skip to Main Content

FAQ

Veelgestelde vragen

Wie is KredietSpotter?

KredietSpotter is een onafhankelijke bemiddelaar op het gebied van leningen. Wij zijn niet gebonden aan een bank, dealer of leasemaatschappij.

KredietSpotter is, met onze jarenlange ervaring, een specialist op het gebied van leningen. Bij KredietSpotter kunt u naast particuliere leningen ook terecht voor zakelijke financieringen en financial lease van nieuwe- en gebruikte (bedrijfs)auto’s.

Wat is een doorlopend krediet?

Het doorlopend krediet is een van de meest flexibele leenvormen, omdat je afgelost geld steeds opnieuw mag opnemen. Daarnaast betaal je alleen rente over het bedrag dat je daadwerkelijk opneemt. Een doorlopend krediet loopt, zoals de naam al zegt, voor een langere periode.

De rente die de bank rekent is variabel. Dat wil zeggen dat deze kan stijgen en dalen tijdens de looptijd. Zo kan de lening na verloop van tijd duurder of juist goedkoper worden.

Voordelen doorlopend krediet

  • Boetevrij extra aflossen.
  • Afgelost geld kun je opnieuw opnemen

Nadelen doorlopend krediet

  • Rentepercentage is variabel
  • Door extra opnamen leen je gemakkelijk meer dan nodig is.

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een leenvorm met een vaste rente, looptijd en maandtermijn. Door deze vaste gegevens weet je exact wat je aan de lening kwijt bent en wanneer deze volledig is afgelost.

Bij een persoonlijke lening is het niet mogelijk om het afgeloste deel opnieuw op te nemen, waardoor u minder flexibel bent bij onverwachte uitgaven. Daarnaast is boetevrij extra aflossen niet standaard bij een persoonlijk lening.

Voordelen persoonlijke lening

  • Je weet precies waar je aan toe bent door de vaste aflossing, looptijd en rente.
  • Na de looptijd is de schuld helemaal afgelost en blijft er geen restschuld over.

Nadelen persoonlijke lening

  • Afgeloste gedeelte is niet meer op te nemen.
  • Boetevrij aflossen niet (altijd) mogelijk.

Kan ik extra aflossen?

Extra aflossen op uw krediet is altijd mogelijk. Wel is het altijd goed om te bekijken wat voor soort krediet u heeft, het kan zijn dat u een boete krijgt namelijk.

Heeft u een doorlopend krediet? Boetevrij extra aflossen is in dit geval altijd mogelijk.

Heeft u een persoonlijke lening? Boetevrij extra aflossen is niet altijd mogelijk, lees de voorwaarden van uw lening goed door om te bekijken welk bedrag de bank aan boete zal berekenen.

Is de rente vast of variabel?

Bij een doorlopend krediet is de rente variabel en bij een persoonlijke lening is de rente vast.

Kan ik mijn leningen samenvoegen?

Het samenvoegen van uw leningen kan veel voordelen opleveren. Het rentepercentage bij een hoger kredietbedrag ligt in veel gevallen namelijk lager dan bij meerdere lage leningen. Vraag de adviseur naar de mogelijkheden!

Kan ik mijn lening oversluiten?

Uw lening oversluiten behoort zeker tot de mogelijkheden en kan een mooi rentevoordeel opnemen. Let wel op bij het oversluiten van uw persoonlijke lening dat u een boete kunt krijgen.

Ik wil mijn lening verhogen, kan dat?

Indien u uw lening wilt verhogen kunt u een nieuwe offerte aanvragen voor de nieuwe limiet die u wenst, geef in de opmerkingen aan dat u uw lening wilt verhogen.

Hoe lang duurt het voordat de lening is goedgekeurd?

Veel banken werken tegenwoordig met een geautomatiseerd proces, daarom kan het zijn dat u binnen 10 minuten al antwoord heeft. Het kan echter ook zijn dat uw aanvraag handmatig beoordeeld moet worden. We streven er daarom naar om binnen 1 werkdag u een uitslag te geven van uw aanvraag.

Kan ik mijn rente laten vastzetten?

Heeft u nu een lening met een variabele rente? Dan kunt u door het oversluiten van uw lening naar een persoonlijke lening uw rente vastzetten voor de volledige looptijd.

Hoe doe ik een opname van mijn lening?

Een opname kunt u per e-mail of telefonisch aan ons doorgeven. Ook is het in steeds meer gevallen mogelijk om de opname via uw online account bij de bank door te geven.

Kan ik geld lenen met een negatief BKR?

In sommige gevallen is het mogelijk om met een negatieve BKR melding een lening af te sluiten. Het gaat hier dan om een herstelde melding of een melding die u heeft opgelopen door inlossing van de hypotheek door NHG.

Komt de lening op het BKR?

Alle leningen die bij ons worden afgesloten zullen bij het BKR in Tiel worden aangemeld. Wilt u inzake hebben in uw BKR dan kunt u op www.bkr.nl uw gegevens opvragen.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.